USA- új kiberbiztonsági és adatvédelmi vezetők kinevezése

USA- új kiberbiztonsági és adatvédelmi vezetők kinevezése

Joe Biden amerikai elnök kijelentette, hogy az ország kiberbiztonságának megerősítését első és legfontosabb feladatként kezelik a jövőben.

A feladatot ellátó szerv vezetésére a jelöltek Alejandro Mayorkas (DHS) és Avril Haines (DNI). Mindketten kiemelték annak szükségességét, hogy az Amerikai Egyesült Államok kormányát minden körülmények között biztosítani kell a számítógépes fenyegetésekkel szemben.

Portfolio caption

Incidensként korábban fényt derítettek a SolarWinds informatikai csoportot ért orosz hackelésre. Ez a cselekmény számos szövetségi ügynökséget és több ezer vállalkozást veszélyeztetett. A szenátus titkosszolgálati bizottsága előtti felszólalásában Haines a SolarWinds tettét komoly fenyegetésnek ítélte meg.

Az Adatvédelmi Szakemberek Nemzetközi Szövetsége (IAPP) arról számolt be, hogy a Biden-adminisztráció Christopher Hoff adatvédelmi veteránt választotta ki az Adatvédelmi Pajzs újbóli felállításának vezetőjévé. Hoff volt az Ázsia-Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködési Testület elnöke. Ő  volt az, aki az APEC processzorok adatvédelmi engedélyezésében vállalt fő szerepet, valamint a magánszektor adatvédelmi és szabályozási vizsgálatát is vezette.

https://gdpr.report/news/2021/01/21/biden-names-cybersecurity-and-privacy-chiefs/  2021.01.25

Terka